Informatie voor exposanten

Galerie De Reddingbootschuur Vlieland

Hoe werkt het bij Galerie de Reddingbootschuur?

Je kunt als kunstenaar bij Galerie de Reddingbootschuur expositieruimte huren. Dat kan zijn in een kast of een stuk muur. Een kast heeft drie planken. Je kunt ook 2 planken of 1 plank huren. De kast is een meter breed en een halve meter diep. Een stuk muur is 1,25 meter muur breed en ongeveer 2.30 meter hoog. Je kunt ook een m2 vloer of (een deel van) een vitrinekast huren.

De huur gaat per maand, de minimale contractduur is 3 maanden. Verlenging is mogelijk zolang de gehuurde plek nog niet is verhuurd aan een volgende geïnteresseerde.

Vanaf de eerste dag van de huurperiode kun je je kast of muur zelf komen inrichten. Dit kan alleen tijdens openingstijden! In de periode dat je een kast/stuk muur huurt mag je altijd je assortiment aanvullen of aanpassen. Het is mogelijk om nieuwe voorraad per pakketpost op te sturen. De Reddingbootschuur zorgt dan voor de inrichting van de plank of kast. Er is beperkt ruimte om voorraad op te slaan.

Aan het eind van de huurperiode haal je de niet verkochte spullen op en ruim je de kast voor sluitingstijd weer leeg.

Huurprijzen 2021

De prijzen zijn per maand en vrijgesteld van BTW. Huur je in de periode november t/m maart 3 maanden, dan betaal je er 2!

Kast/plank
Een kast is 100 cm breed en 50 cm diep. Een kast heeft 3 planken. De afstand tussen de planken is ongeveer 40 cm. Op de bovenkant van de kast kunnen geen werken geplaatst worden.

3 planken €99,-
2 planken (midden en boven) €75,-
1 plank (midden of boven) €45,-
1 plank (onder) €37,50

Vitrinekast
Een vitrinekast is 29x37x163 cm en heeft 4 schappen (3 planken + bodem). De afstand tussen de planken is ongeveer 39 cm.

Hele vitrinekast €85,-
2 bovenste schappen €55,-
2 onderste schappen €41,-
plank bovenste helft €33,-
plank onderste helft €26,-

Muur per 1,25 meter €75,-
De muur is voorzien van een galerierail. De hoogte is ongeveer 2.30 m. Het is niet toegestaan in de muur te boren, spijkeren of het werk met dubbelzijdig tape o.i.d. te bevestigen.
Tafeltje bij de muur €45,- (afmeting 100x50 cm).
Om de eenheid in de inrichting te bewaren is het niet mogelijk om bij je gehuurde muurplek een eigen tafeltje/krukje/o.i.d. neer te zetten om extra werk op te plaatsen.

Vloer per m2 €55,-

De Reddingbootschuur is ook te huur voor workshops, lezingen, vergaderingen. Neem contact op voor meer informatie.

Opbrengst

De gehele opbrengst van de artikelen uit jouw kast wordt door de Reddingbootschuur aan het einde van de maand naar je bankrekening overgemaakt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afdragen van belasting.

Aansprakelijkheid producten

De meeste bezoekers zijn te goeder trouw, maar het kan natuurlijk zijn dat er af en toe iets gestolen of beschadigd wordt.

De Reddingbootschuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verdwenen en/of beschadigde goederen. De huurder is zelf verantwoordelijk voor eventuele verzekering van de door hem/haar ingebrachte producten.

Verpakking en verzending

Als jouw producten een specifieke verpakking nodig hebben om handig/veilig meegenomen te kunnen worden, dien je daar zelf voor te zorgen (bijvoorbeeld sieradendoosjes/zakjes/bubbelfolie).

Als producten, op verzoek van de koper, verzonden moeten worden, vraagt de Reddingbootschuur daar een vergoeding voor aan de koper. Grote en kostbare producten (zoals schilderijen) worden in overleg met de verkoper verzonden.

Vragen?

Stel ze gerust! 

Interesse?

Stuur een mailtje met wat foto's van je werk of je website en de periode waarin je zou willen huren, dan nemen we contact met je op voor de mogelijkheden.