Irene Hebly / Jeannine Limpens / Petra van Beelen

Irene Hebly / Jeannine Limpens / Petra van Beelen

Jeannine, Petra en Irene hebben heel wat raakvlakken met elkaar. Als collega’s werken zij op een keramiekatelier in Leiden met mensen met een verstandelijke beperking, als vriendinnen ze genieten samen heerlijk van het mooie Vlieland en als kunstenaar hebben zijn al een aantal keren met nog 2 andere kunstenaars geëxposeerd met het thema “VIS” in Noordwijk en Warmond.

Jeannine Limpens is vilt kunstenaar. Zeedieren en zeewieren zijn de inspiratiebron en hun specifieke vormen verwerkt zij op een eigen manier in vilt van sjaals en sieraden tot krukjes.

Petra van Beelen laat u met haar foto’s van de oude, monumentale rokerij in Noordwijk, vissen en strand, de sfeer van vroeger herbeleven. Zij houdt ervan om mooie sfeerplaatjes te maken en licht hieruit vaak een deel om de schoonheid van het detail te benadrukken. De foto’s zijn gedrukt op linnen en gevonden hout van het strand.

Irene Hebly is keramiste. Zij is altijd bezig met de vele mogelijkheden die klei te bieden heeft, zoals het werken met paperclay, het maken van monoprints en die te verwerken tot schalen of als decoratie op draaiwerk. Door zelf te experimenteren en het volgen van cursussen en masterclasses is ze altijd op zoek naar de uitersten die binnen haar eigen beperkte tijd en mogelijkheden te vinden zijn.