Marijke Talsma

Marijke Talsma
Marijke Talsma

Marijke Talsma, fotografe, wonend in het Friese Snakkerburen, heeft in Amsterdam de vakopleiding Fotografie gevolgd en met succes afgerond.

Een specialiteit van Marijke is Art fotografie, waarbij meerdere foto's door elkaar worden bewerkt tot een kunstwerk. Veel bedrijven en particulieren hebben hiermee speciale gebeurtenissen in beeld gebracht. Met deze kunstwerken, op grote doeken of borden afgedrukt, worden ruimtes verfraaid of reclame uitingen afgebeeld.

Naast het werken in opdracht van maakt Marijke ook eigen werk. Haar grote liefde is natuurfotografie. Hier kan ze al haar creativiteit in kwijt. Puurheid, ongereptheid en kwetsbaarheid is hetgeen waar ze voor gaat om haar "perfecte" foto te maken. Misschien wel op zoek naar net die oneffenheid of imperfectie van de natuur,  wat ons als mens ook zo mooi maakt. Het leven leven net zoals de natuur zijn gang gaat, dat is ook de stijl van fotografie, bepaalt door HET moment. In  expositie WereldsWad laat ze dit mooi zien. Misschien ook niet zonder reden dat ze daardoor grote bekendheid heeft verkregen en haar werk op prachtige locaties is te bewonderen.

"Ik wil het leven laten zien zoals het (bedoeld) is......ongekunsteld"